2020-10-09 15:36:21• hírek • Szatmár.ro

Egy időre betiltják a 18. születésnapi bulik éttermi megünneplését

A SARS-Cov-2 koronavírus terjedésének visszaszorítás érdekében úgy néz ki nem csak a nagyszabású családi események, de már a 18. szülinapi bulik megszervezése is tiltólistás lesz, legalábbis megyénkben.

Október 8–9-én a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal, közösen a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség munkatársaival megbeszélést tartott a megye iskolaigazgatóival, kiértékelve a tanév első 3 hetét a járványhelyzet fényében.

A fő napirendi pontokat az oktatási folyamat biztonságos lefolyásának elemzése, valamint az elfogadott megelőző intézkedések hatékonyságának és funkcionalitásának megtárgyalása jelentette. Majd a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség képviselői, és a közelmúltban létrehozott, az iskolák biztonságáért felelős szervezet vezetője a tanintézmények felelősségéről és ehhez kapcsolódó feladatairól ejtettek szót, felhívva a figyelmet a megelőző intézkedések betartásának fontosságára.



Ugyanakkor az egyre inkább megnövekedett fertőzési ráta miatt, Szatmár megye prefektusa a szülőket és a diákokat is felelősségre szólította fel, nem csak az iskolában, de az azon kívül folytatott tevékenységekre is figyelmet fordítva, különös tekintettel a nagyszámú résztvevővel lebonyolított események szervezésére.

A prefektus azt javasolja, hogy egy időre szüntessék be a 18. születésnapi ünnepségek megszervezését, sőt, elmondta, felhívják a vendéglátó egységek figyelmét is arra, hogy ne szerződjenek ilyen jellegű események lebonyolítására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: